Imaamin Keinutuoli

Suomen Sisun "periaateohjelma" on haperoa

Suomen Sisu julistaa periaateohjelmassaan seuraavaa:

"Rajoittamattoman sananvapauden vastapainona pitää jokaisella olla vastuu sanomisistaan. Mielipidevaikuttajat eivät saa jäädä rangaistuksetta, mikäli he ovat vilpillisesti sanavapautta hyväksi käyttäen vahingoittaneet yhteiskuntaa tai sen jäseniä."

Muistan lukeneeni jonkun "sitoutumattoman" muutoslaisen ideologin väitteen, että eivät sanat ketään vahingoita. Tästä seuraa kehäpäätelmä, että ketään ei saa rangaista minkään sanomisesta.

Tätä perustellaan sillä, että "sanan-, ajatuksen- ja omantunnonvapaudet ovat jo sinällään arvokkaita...". Tavoite ei vastaa perustetta, koska sisulaiset haluavat sallia verbaalisen väkivallan niitä vastaan, jotka ovat eri mieltä.

Toinen kohta: "Kansallisen kulttuurin ymmärtäminen yhteiskunnan ytimeksi ja eteenpäin vieväksi voimaksi"

Ei ole olemassa suomalaiskansallista kulttuuria, paitsi tietysti Kansallismuseossa. Suomalaisuus on juridinen ja sosiaalinen konstruktio ja suomalaiset edustavat ja ovat aina edustaneet erilaisia kulttuureja. Suomalaisen yhteiskunnan ydin ja eteenpäin vievä voima on ideoiden ja hyödykkeiden tuonti ja vienti ympäri maailmaa.

Sitten: "Suomen kielen luonnollisen kehityksen turvaaminen, koska äidinkieli on osa identiteettiä

Äidinkieli on yksilön tärkein henkinen voimavara."

Kielikin on joukko sopimuksenvaraisia konventioita, eikä minkään instituution hallittavissa. Kieleen lainataan jatkuvasti sanoja ja jopa rakenteita muista kielistä. Lisäksi Suomessa asuu ja on aina asunut joukko ihmisiä, joiden äidinkieli ei ole suomi, joten odotan Suomen Sisun pyrkivän suojelemaan myös heidän tärkeintä henkistä voimavaraansa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Viihdepalsta Viihdepalsta

En ymmärrä koko juttua mikä toi suomen sisu on. Työmailla päin itse olen täysin värisokea - ja on huomattu, että parhaat työntekijät eivät ole syntyneet Suomessa.

Itse pidän kunnia-asiana, että saan tehdä töitä semmoisten ihmisten kanssa, jotka on tulleet rakentamaan Suomea.

Kari Timolavi

"Ei ole olemassa suomalaiskansallista kulttuuria"
Noinko on? Mitäs se sitten on siellä Kansallismuseossa. Mihin perustuu sen hyväksyttävyys?

Entäs islamilainen kulttuuri? Onkos sellaista? Ehkäpä sekin on vain sosiaalinen ja taikauskoon perustuva konstruktio, jota siis oikeasti ei ole missään koskaan ollutkaan. Samoin kriteerein tulee ymmärtää kaikki uskontoon perustuvat "kulttuurit".

Onko mielestäsi olemassa kulttuuria lainkaan. Eikös ne kaikki tuon ajatuksesi mukaan ole vain juridisia ja sosiaalisia konstruktioita?

Toimituksen poiminnat