Imaamin Keinutuoli

Islamkriitikoiden leikkikehä

Paljon on puhetta islamkritiikistä ja siitä, kuinka sitä ei muka sallita. Sanotaan, että Islamissa on huonoa se ja se, vaikka kritikoidut asiat eivät kuulu Islamiin tai ovat jopa sen oppien vastaisia. Toinen suuri kriitkoiden käyttövoima on usko oman maailmankatsomuksen paremmuuteen, loogisuteen, rationaalisuuteen ja onnellistajuuteen. Haluisinpa nähdä edes kerran sitä oikeaa Islam-kritiikkiä. Esimerkit ovat tervetulleita.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

K Veikko

Kilpailussa (media)huomiosta kaikki äärimmäisyydet nousevat pinnalle. Tästä sitten on helppo tehdä yleistyksiä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kysymys: Salliiko islam miehellä olevan monta vaimoa?

Käyttäjän vesakauhajarvi kuva
Vesa Kauhajärvi

Vastaus: Kyllä sallii, tietyillä varauksilla. Ainakin piti kyetä huolehtimaan niistä kaikista, muusta en muista. 4 oli maksimimäärä.

Taha Islam

Onko tämä nyt sitä kritiikkiä?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Siinä mielessä miesten moniavioisuus on kritisoitava asia, että jos miehellä on useita vaimoja, naisia ei riitä kaikille miehille, jolloin osa miehistä voi jäädä ilman vaimoa ja seksiä. Tämä taas johtaa herkästi väkivaltaiseen yhteiskuntaan.

Tällaisessa yhteiskunnassa nuorten miesten kannattaa ottaa hengenvaarallisia riskejä tai ryhtyä rikolliseksi, sillä onnistuessaan pääsyssä esim. rikollis- tai terroristijohtajaksi, voi varallisuuden puolesta saada useita vaimoja. Epäonnistumisesta seuraa usein kuolema ja oman suvun pysähtyminen, mutta oma suku pysähtyy myös silloin, jos ei ole siittänyt yhtään jälkeläistä ja kuolee vanhuuteen.

Taha Islam

"...jolloin osa miehistä voi jäädä ilman vaimoa ja seksiä."

Toisaalta naisilla on enemmän valinnanvaraa, kun voi avioitua hyvän miehen kanssa, vaikka tämä olisi jo varattu.

Mitä seksin saamiseen tulee, niin Henry Laasanen voi kertoa siitä lisää.

Mitä myös väkivaltaisuuteen tulee, niin suosittelen tutkimaan väkivaltarikostilastoja eri maiden kesken.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Taisi tuon moniavioisuuden taustalla aikanaan olla säätämishetkellään jonkinlainen "sosiaalipoliittinen" tausta. Ymmärtääkseni naisia oli tuohon aikaan Arabian niemimaalla paljon miehiä enemmän, ja taustalla lienee ollut idea miehenä perheensä elättäjänä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Toisaalta naisilla on enemmän valinnanvaraa, kun voi avioitua hyvän miehen kanssa, vaikka tämä olisi jo varattu.

Tämä on kyllä totta. Asia on positiivinen naisten kannalta. Naiset eivät kuitenkaan turvaudu yleensä yhtä helposti väkivaltaan, kapinointiin ja terrorismiin, mikäli ovat tyytymättömiä. Ongelmana ovatkin siis nuoret miehet. Osaisitko kertoa, miten islam ratkaiseen nuorten ylijäämämiesten ongelman, joilla on tarvetta naisille, ja joiden turhautuminen saattaa purkautua yhteiskunnallisesti haitallisilla tavoille, jos he eivät saa seksiä parisuhteessa tai sen ulkopuolella.

Mitä seksin saamiseen tulee, niin Henry Laasanen voi kertoa siitä lisää.

Pidätkö sinä Henry Laastasta tässä aiheessa luotettavana asiantuntijana? Henry Laasanen ei kuitenkaan ole islam-ekspertti. Sinua sen sijaan pidän sellaisena ja olisin kiinnostunut sinun mielipiteestäsi tähänkin asiaan islamin näkökulman tuntevana.

Mitä myös väkivaltaisuuteen tulee, niin suosittelen tutkimaan väkivaltarikostilastoja eri maiden kesken.

Minkä tekijöiden uskot aiheuttavan ja minkä ehkäisevän väkivaltaa niiden tilastojen valossa?

Käyttäjän vesakauhajarvi kuva
Vesa Kauhajärvi

Taha Islamille: Ei, se oli vastaus kysymykseen. Ilman henk. koht. kannanottoa asiaan.

Harri Lahtinen

Jos muslimit tekevät raiskauksia prosenttuaalisesti eniten Suomessa niin eihän ketään tosissaan väitä että heidät opetetaan siihen, mutta fakta on vaan yksinketaisesti niin että siitä kulttuurista tulee eniten raiskaajia, eihän sitä voi ketään kieltääkään.

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Ei meillä tilastoida rikoksia uskonnon mukaan. Uskoisin sitä paitsi, että raiskaaja on uskoton ihminen.

Harri Lahtinen

Helsingin sanomissa oli tilastot, Suomessa teki eniten raiskauksia muslimimaista tulleet, muistaakseni tässä järjestyksessä Irakilaiset ja Somalit ja heistä ylivoimaisesti suurin osa on muslimeja. ps. jos raiskaaja on uskoton ihminen niin aika paljon uskottomia sitten tänne Suomeen tulee muslimi maista.

Simo Narkala

Taha hei!
Mennään pois täältä.
Minäkin olen tympiintynyt öyhöttäjjiin, naistenoikeuksien peräänkuuluttaviin ksenofobeihihin, ja ...perkele.. osaan vielä ainakin kaksi..ainiin olkiukkoa..
siitäs saitte !!

Käyttäjän Taksari kuva
Jani Pulkki

Minä ainakin kritisoin kaikkea mielestäni älytöntä, olivat ne sitten uskontoja tai lainatukipaketteja konkurssikypsille maille.

Miten islamia, tai mitään uskontoa, pitäisi sitten kritisoida? Ei mitenkään, vai? Uskonnot ovat todistetusti uskovien ihmisen onnellisuutta lisääviä tekijöitä, mutta eihän se mitään todista. Heroiinikin on varmasti onnellisuutta lisäävä tekijä käyttäjälleen, ei kait sitä muuten käytettäisi. Kokonaisuus voikin sitten olla jotain aivan muuta.

Santeri Halmetoja

Suurin osa kristinuskon kritiikistä pätee myös islamiin. Ja islamiin pätee paljon omaakin kritiikkiä.

Koska islamin tulkinta yleensä on hyvin fundamentalistista, pätee siihen valtava määrä fundamentalismin kritiikkiä.

Käyttäjän nilsaslak kuva
Jukka Kaulanen

Oikeastaan ei kritisoidakaan islamia vaan muslimien elämäntapaa Suomessa ja Euroopassa. Teillä on järkyttävän huonot tilastot työttömyydessä ja rikollisuudessa kaikkiin muihin uskontokuntiin ja kansallisuuksiin verrattuna.

Puhutte aina Koraanin sanomasta, vaikka ette mitenkään noudata sen moraalisääntöjä ja vetoatte joka paikassa islamiin. Kaikki muut ovat rasisteja, mutta teilä ei ole mitään velvollisuuksia.

"Marttyyrikuoleman kohdanneita odottaa paratiisissa 72 neitsyttä". Ei kai aikuiset miehet sentään nyt tuollaiseen usko!

Taha Islam

"Puhutte aina Koraanin sanomasta, vaikka ette mitenkään noudata sen moraalisääntöjä ja vetoatte joka paikassa islamiin. Kaikki muut ovat rasisteja, mutta teilä ei ole mitään velvollisuuksia."

Miksi kaikki aina vaan eikä kukaa koskaa mitää? Tällaisia argumentteja esittää tuo kuvan sinipaitainen kaveri, ei aikuinen mies.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Tässäpä sitä krittiikiä on ja lisää netissä: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_critics_of_Islam ja tässä lisää http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Islam
On sitä kritiikkiä siis esitetty ihan kyseisen uskon alkupäivistä saakka, joten ei kai nykykritiikki mitään uutta ole?

Taha Islam

Tuolta linkeistä ensimmäinen "kritiikki": "They recite their sacred books, although the fact informs me that these are fiction from first to last."

Hyvä huomata, että jykevät perustelut ovat olleet islamkriitkoiden välineinä alusta asti.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

No, samaa voidaan kyllä tieteellisen ateismin näkökulmasta sanoa kaikista ns. pyhistä kirjoista: ne ovat fiktiota, koska mitään "fysiikan tuollapuolen" olevaa metafysiikkaa ei ole olemassa.Ilkeästi sanottuna uskonnot ovat ooppiumia kansalle (Karl Marx).

Taha Islam
Sari Karlström

"Jos vastustat Islamia, tee se jossain muualla, kiitos."

Omasta profiilistasi.

Jko Ko

Minulle on ihan yksi ja sama mihin kukin uskoo ja miten omaa uskomusjärjestelmäänsä pyörittää. Tai siis tasan niin kauan kuin se on Suomen lainsäädännön mukaista toimintaa. Se ei saa loukata yksilönoikeuksia, koskemattomuutta eikä kiihottaa yhteiskuntaa, ihmisiä tai uskontokuntia vastaan.

Käyttäjän Rajasusi kuva
Jouko Siivonen

Jos siis jopa ateismi on myös uskoa - väittämiä, joiden totuutta ei voida millään verifioida tai falsifioida - voidaankin todeta, ettei islamistakaan voida käydä keskustelua argumentatiivisesti, ainoastaan retorisesti. Itseasiassa, Michel Foucaultia vinosti siteeraten, tällaisia uskonasioita ei voida koskaan perustella loppuun saakka. Jos ei pidä tai pitää islamista, on uskonasia par exellance, jota on mahdotonta argumentatiivisesti perustella paitsi Jürgen Habermasin hahmottamassa ideaalissa puhetilanteessa,jossa osallistujat jo ennakolta sitoutuvat saavuttamaan yksimielisyyden parhaan argumentin pohjalta. tämä nyt voi mennä Taha Islamilta yli hilseen, sillä filosofian harjoittaminen on valitettavasti taantunut kovasti islamilaisessa maailmassa keskiajan jälkeen.Eksegetiikka on saanut antaa samalla tilaa dogmatiikalle.

Taha Islam

Tuohan on juuri se virhe, jonka islamkriitikot tekevät. Ei toisen uskomusta voi todistella huonoksi tai vääräksi sillä, että itse uskoo jotain muuta. Sitä ei voi myöskään todistaa vääräksi sillä, että joku muu on jotain.

jordmund zygney

Arvoisa Taha Islam, osutte naulan kantaan.

Uskomusjärjestelmiä ei pystytä objektiivisesti laittamaan paremmuusjärjestykseen, sillä jokainen uskomusjärjestelmä on lopulta vain sosiaalinen konstruktio - ne ovat sopimuksenvaraisia asioita.

Milloinkahan muut islaminuskoiset Teidän lisäksenne mahtavat asian hoksata? Se vasta olisi jotain.

Mauri Skön

Sudanissa nuori nainen sai kivitystuomion aviorikoksesta.Olisiko Taha Islam valmis heittämään sen ensimmäisen kiven?

Toimituksen poiminnat